Prisras

Mange bilimportører har satt ned prisene dramatisk. Men er dette en reell prisnedgang?Prisreduksjoner behøver ikke alltid være hva de ser ut til å være..

Prisen på Volvo V70 2,5 LT AWD senkes med mer enn 14 %
Prisen på Volvo V70 2,5 LT AWD senkes med mer enn 14 % Vis mer
Publisert

Men at de fleste importørene har satt ned de offisielle prisene, er det ikke tvil om.

Minus 7-14 %

Volvo er en av de som har redusert prisene betraktelig. –Den prosentvise nedgangen varierer noe fra modell til modell, men det ligger mellom ca. 7-14 prosents nedang. Chrysler og Rover føyer seg også inn i rekken av de importørene som har valgt å redusere prisene.

Provisjon

Forklaringen er slett ikke at bilforhandlere og importører har blitt snille – ei heller at bilprodusentene har satt ned prisene. De fleste av disse bilene vil uansett ikke bli rimeligere ut til kunden enn tidligere.

Vi finner årsaken i konkurransereglene i EØS-området, som ikke tillater store forskjeller i forhandlernes avanser – uavhengig av landets avgiftssystemer. Norske bilpriser har allltid vært høye, men ingen har vært så flinke til å gi bort rabatter som norske bilforhandlere – bilforhandlerne er nåtidens hestehandlere!

EØS-reglene og endrede konkurransevilkår tvinger med andre ord norske bilforhandlere over på et system med faste priser; den prisen som står på vinduet er den prisen du skal betale, akkurat som på Rema.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.