Prisras

Mange bilimportører har satt ned prisene dramatisk. Men er dette en reell prisnedgang?Prisreduksjoner behøver ikke alltid være hva de ser ut til å være..

Prisen på Volvo V70 2,5 LT AWD senkes med mer enn 14 %
Prisen på Volvo V70 2,5 LT AWD senkes med mer enn 14 % Vis mer
Publisert

Men at de fleste importørene har satt ned de offisielle prisene, er det ikke tvil om.

Minus 7-14 %

Volvo er en av de som har redusert prisene betraktelig. –Den prosentvise nedgangen varierer noe fra modell til modell, men det ligger mellom ca. 7-14 prosents nedang. Chrysler og Rover føyer seg også inn i rekken av de importørene som har valgt å redusere prisene.

Provisjon

Forklaringen er slett ikke at bilforhandlere og importører har blitt snille – ei heller at bilprodusentene har satt ned prisene. De fleste av disse bilene vil uansett ikke bli rimeligere ut til kunden enn tidligere.

Vi finner årsaken i konkurransereglene i EØS-området, som ikke tillater store forskjeller i forhandlernes avanser – uavhengig av landets avgiftssystemer. Norske bilpriser har allltid vært høye, men ingen har vært så flinke til å gi bort rabatter som norske bilforhandlere – bilforhandlerne er nåtidens hestehandlere!

EØS-reglene og endrede konkurransevilkår tvinger med andre ord norske bilforhandlere over på et system med faste priser; den prisen som står på vinduet er den prisen du skal betale, akkurat som på Rema.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer