Test: Audi A1 40 TFSI

Prissmart småtass

Her gir den største motoren mest bil for pengene.

AUDI A1 40 TFSI: A1 har fått et helt nytt uttrykk. Vår modell flørter vilt med fortiden. Sjekk bare luftinntakene over grillen og de hvite rallyfelgene som minner om ur-Quattro . Foto: Rune M. Nesheim
AUDI A1 40 TFSI: A1 har fått et helt nytt uttrykk. Vår modell flørter vilt med fortiden. Sjekk bare luftinntakene over grillen og de hvite rallyfelgene som minner om ur-Quattro . Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hekken setter seg, og vi spinner av gårde med begge hjulene og kjenner det drar litt i rattet. Det låter litt kult når det popper forsiktig fra enderøret samtidig som vi kjenner et lite rykk for hvert girskift. Den nye toppmodellen av A1 hadde fortjent noe bedre enn det kjedelige navnet 40 TFSI.

For å plassere bilen: Dette er den moralske konkurrenten til jålete og smådyre Mini Cooper S, men også til tvillingsøster VW Polo GTI og prispresseren Ford Fiesta ST.

Alle bilene har 200 hester, 6-trinns automat og forhjulstrekk med sperre - og er morsomme.

Bra plassutnyttelse

Forrige generasjon A1 var en liten, snerten og populær bil. Da den kom med fire dører fikk den navnet Sportback. Den nye heter Sportback fra start og det er mye som tyder på at vi aldri vil få se noen todørs-versjon denne gangen. Det er nemlig valgt bort hos tvillingen Polo også.

Fasongen på generasjon to er langt mer praktisk, og A1 er faktisk blitt ganske romslig. To voksne og to barn er null problem her. Undertegnede, på 189 cm, har ingen problem med takhøyde eller plass under setet, med føttene i baksetet, men det mangler fortsatt fem cm for å få plass til knærne bak forseteryggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer