Pristest av vinterdekk 2009

Vi har sjekket prisene på årets beste vinterdekk, og nok en gang viser det seg å være tusenlapper å spare ved å velge billigste forhandler.

Du kan spare mer enn 2.500 kroner på å velge billigste dekkforhandler, viser en omfattende prisundersøkelse utført av DinSide. Foto: Per Ervland
Du kan spare mer enn 2.500 kroner på å velge billigste dekkforhandler, viser en omfattende prisundersøkelse utført av DinSide. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år tar vi tempen på dekkprisene landet rundt. Grunnen er enkel: Det er nesten oppsiktsvekkende store prisforskjeller på dekk, og dersom du ikke er nøye med hvilken forhandler du velger, kan du ende opp med å betale flere tusenlapper mer enn nødvendig.

År etter år har vi funnet store prisforskjeller, og 2009 er intet unntak. Stort sett skiller det 30 prosent på billigste og dyreste alternativ på de forskjellige dekktypene. Forskjellen er betydelig, med tanke på hvor stor investering et dekkskifte kan være.

Vet du om butikker som selger billigere vinterdekk? Del dine tips med andre lesere nederst i artikkelen!

Her er testvinneren billigst

Som vanlig har vi lagt NAFs særdeles grundige dekktest som grunnlag for utvalget av dekk. Vi har sett på de seks vinnerne i hver kategori - piggdekk og piggfritt - i dimensjonen 205/55 R16.

NAFs testvinner i piggdekklassen ble Michelin X-Ice North (XIN2) og Nokian Hakkapeliitta 7. Vi har funnet priser på førstnevnte helt ned i 4.990 kroner på Tevo Dekk i Trondheim. Dette er svært billig sammenliknet med konkurrentene. Tevo Dekk sier de klarer å holde prisene så lave grunnet et enormt innkjøp. Likevel må det presiseres at Tevo holder på å gå tom for testvinneren, og da blir billigste alternativ Dekkskift.no (ikke nettbutikk, men utsalg utenfor Oslo), som tilbyr dekkene for 5.192 kroner - alle avgifter inkludert. Dyrest i denne testen er Møller Bil på Skøyen med en pris på 7.422 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer