Pristest av vinterdekk 2013/2014

Vi har sjekket prisene på dekkene fra NAF sin vinterdekktest.

STORE FORSKJELLER: Nesten 2.200 kroner skiller dyreste fra rimeligste forhandler på et av dekkene i pristesten.
STORE FORSKJELLER: Nesten 2.200 kroner skiller dyreste fra rimeligste forhandler på et av dekkene i pristesten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år har DinSide igjen gjort en pristest av vinterdekk basert på prisene fra en rekke dekkforhandlere i de største byene i Norge.

Vi har bedt om priser som tilbys kundene for fire dekk, ferdig montert på bilen og avbalansert, i dimensjonen 205/55 R16.

Opplever du å ikke få dekkene til prisen forhandlerne har oppgitt, er det fint om du tipser DinSide om dette.

Les også: Sannheten om Tesla Model S

Testvinner ikke med

Utgangspunktet for pristesten er de samme dekkene som er testet i årets store dekktest fra Testworld, i samarbeid med blant annet norske NAF.

I årets test er det testet tolv sett piggdekk, og åtte sett piggfrie.

Dekkene vi har tatt utgangspunkt i er dekkene Testworld har testet for blant annet Naf. Her fra årets test. Foto: Testworld
Dekkene vi har tatt utgangspunkt i er dekkene Testworld har testet for blant annet Naf. Her fra årets test. Foto: Testworld Vis mer


Dekktesten er publisert i sin helhet på NAF sine nettsider i dag, men vi kunne altså allerede i går presentere seierspallene via finske Tekniikan Maailma (TM).

Øverst på pallen for piggdekk kom Nokian Hakkapeliitta 8, et dekk som Vegdirektoratet inntil i går hadde stemplet som ulovlig i Norge. Etter påtrykk fra DinSide har imidlertid direktoratet nå snudd, og gitt dekket dispensasjon i det norske markedet i to år. Så langt finnes dekket av naturlige årsaker ikke hos norske forhandlere.

Forhandlerne har derimot fylt opp lagrene med forgjengeren, Hakkapeliitta 7. Vi har derfor bedt forhandlerne om pris på dette dekket i stedet.

Vi oppfordrer deg likevel til å sjekke med forhandleren om de kommer til å ta inn testvinneren, kanskje har de også en god pris på dette.

Les også: Har du sjekket datoen på tettemiddelet i bilen?

Store forskjeller

Klikk på bildet for stor versjon. Foto: Gaute Beckett Holmslet
Klikk på bildet for stor versjon. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer


Det er stort sprik i prisene på piggdekk og mest er det å hente hos de store merkene.

Du sparer for eksempel 1.680 kroner på å kjøpe Nokian Hakkapeliitta 7 på rett sted. Hos Tevo Dekk i Trondheim får du fire dekk for 5.700 kroner, mot 7.380 kroner hos Dekkmester'n Holmlia.

Om det er særlig praktisk rent geografisk er en annen sak, men trønderne får altså den beste prisen ifølge vår tabell.

Også dekkene fra Continental, Goodyear, Michelin og Pirelli varierer mye i pris, så her er det penger å spare.

Les også: Denne bilen er en drømmekombinasjon for mange - les testen

Kjøp på rett sted

Klikk på bildet for stor versjon. Foto: Gaute Beckett Holmslet
Klikk på bildet for stor versjon. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer


Også når det gjelder piggfrie dekk er det store prisforskjeller. Det største spriket finner vi på Michelins dekk, hvor 2.197 kroner skiller det billigste fra det dyreste.

Bilister i Stavanger bør være mest på vakt - her er nemlig både den dyreste og den billigste forhandleren representert. Hos Vianor på Forus må du ut med 7.497 kroner for fire dekk, mens du hadde sluppet unna med 5.300 kroner hos Dekksentralen i Dusavik.

På piggfritt-lista ser vi samme tendens som på piggdekk-lista, nemlig at Continental og Nokian varierer mye i pris.

Det billigste dekket er Fulda Montero 3 dersom du kjøper det hos Dekkpartner Holmen Bilgummiverksted, men dette var altså dekket som kom dårligst ut i dekktesten.

Husk også å sjekke om du har noen rabattavtaler som kan sikre deg lavere pris.

Dekkmann gir for eksempel rabatt til NAF-medlemmer, så den endelige prisen kan bli lavere enn det som er oppgitt i tabellen.

Noen forhandlere har også pakketilbud med dekkhotell eller tilsvarende kampanjer.

Om pristesten:


DinSide har innhentet priser fra dekkforhandlere i perioden 30. september til 2. oktober. Priser er oppgitt over telefon, eller blitt tilsendt på e-post.

Prisene vi har bedt om er for fire dekk på felg, ferdig montert og avbalansert på bilen inkludert merverdiavgift.

DinSide tar forbehold om utsolgte dekk og eventuelle prisendringer, og at det kan finnes andre dekkforhandlere som tilbyr lavere priser enn de som er oppgitt i pristesten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer