PRISTEST: Båtforsikring - spar tusenvis av kroner

DinSide Bil har tidligere avslørt store prisforskjeller på både bil- og MC-forsikring. Denne gangen viser vi deg hvor du bør forsikre båten din.

Publisert

Vår pristest avslører nemlig at de dyreste forsikringsselskapene tar mer enn dobbelt så høy pris som de rimeligste. For eksempel forlanger Sparebank1 over 7.300 kroner for å forsikre din Nidelv 24. Hos Netviq slipper du faktisk unna med med en tredel av prisen - snaue 2.600 kroner. Dermed har du spart hele 4.700 kroner.

For å gi deg best mulig oversikt over båtforsikringsmarkedet, har vi hentet inn priser fra åtte forskjellige selskaper og på fire forskjellige båter; en jolle, en snekke, en skjærgårdsjeep og en seilbåt. Vi har gitt en samlet vurdering av de enkelte forsikringsselskapene 10763">her. Vi forteller deg hvordan du kan reduserer forsikringspremien din 10765">her.

Forutsetninger

Vår prissammenligning bygger på følgende forutsetninger:Full kasko inkludert brann, tyveri og fører- og passasjerulykke.Egenandel 3.000 kroner. Tre av selskapene, If, Netviq og Sparebank1, opererer med egenandel på 2.000 kroner. Kun båtforsikring. De fleste forsikringsselskaper operer med noe de kaller "totalkunder". For å bli totalkunde kreves det som regel at du har minimum tre forsikringer i samme selskap. Vi ba imidlertid om prisen på båtforsikring alene. Tre selskaper, Aktiv, Dial og Vesta, nekter å forsikre båter hvis du ikke er totalkunde. Prisene fra disse selskapene forutsetter derfor at du i tillegg tegner to andre forsikringer. Hvis du velger å bli totalkunde i ett av de andre selskapene, vil du bli tilkjent mellom fem og femten prosent rabatt på prisene vi har oppgitt.Eier er 25 år.Eier er bosatt i Oslo.Båten er Veritas-godkjent.Båt ligger i ubeskyttet havn i Oslo om sommeren.Båten ligger i beskyttet opplag om vinteren.Båten brukes kun i Skandinavia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer