Pristest bildeler: Tysk nær dobbelt så dyrt som japansk

Heldigvis er ikke tusen og ett ute dersom en del på bilen din er utslitt eller ryker -- du kan alltids erstatte den slitne med en ny. Men til hvilken pris? Vi har undersøkt prisene hos merkeverkstedene.

Pristest bildeler: Tysk nær dobbelt så dyrt som japansk
Publisert

Ikke sjokkerende står Mercedes for de desidert dyreste reservedelene, med BMW som nærmeste pristopper. Billigste reservedeler kunne Toyota tilby, men det er såpass små prisdifferanser blant de rimeligste at heder og ære må deles med Peugeot, Daewoo og Volkswagen. Prisdifferansen mellom rimeligste og dyreste er hele 5.381,50 kroner.

Den komplette listen med alle enkeltprisene fra alle 21 bilmerker i vår undersøkelse finner du 7576">her.

Forskjellige verksteder

Det er ikke tvingende nødvendig for deg å gå til et merkeverksted dersom du trenger en ny del til bilen din. Det finnes også uavhengige verksteder som kan utføre jobben, og så kan du jo selvsagt utføre jobben selv, dersom du skulle være av den fingernemme typen. Merkeverkstedet bruker originaldeler, mens de uavhengige verkstedene oftest tilbyr merkedeler.

Uoriginale eller originale deler

Det finnes også forskjellige typer deler. Innad i bilbransjen opereres det med tre kategorier, de originale reservedelene, merkedelene og de uoriginale reservedelene. Hva er så forskjellene mellom disse?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer