PRISTEST: Kun tre selskaper tilbyr ren mopedforsikring

DinSide har gjennomført pristester av både bil-, båt-, og MC-forsikring, og har hver gang avslørt store prisforskjeller. Men da vi skulle sammenligne prisene på mopedforsikring, fikk vi oss en overraskelse.

Publisert

Det viser seg nemlig at kun tre selskaper, Gjensidige, If (tidligere Storebrand) og Vår tilbyr rene mopedforsikringer. De andre selskapene er tydeligvis ikke interessert i å forsikre 16-åringer med moped. I hvert fall stiller selskapene helt urimelige krav.

For hør bare: Vesta og Dial krever at du må være såkalt totalkunde før du får forsikre mopeden din. Det betyr at du må ha bil- eller innboforsikring. Såvidt oss bekjent er det ikke lov til å kjøre bil i Norge før man er 18 år. Og vi kjenner ikke mange 16-åringer som har egen leilighet.

Akademisk utdannelse

Sparebank 1 nøyer seg ikke med totalkunde-medlemsskap, men krever i tillegg at du har lønnskonto i banken. Aktiv forsikring går enda lengre. For hos Aktiv holder det ikke med bil- eller innboforsikring -- du må i tillegg være 23 år. Dette kravet er som kjent svært vanskelig å oppfylle for en 16-åring.

Zurich Protector er ikke noe snauere enn Aktiv. Zurich krever nemlig, foruten bil- eller villaforsikring, at du har akademisk utdannelse. Et svært strengt krav med tanke på at norsk ungdom vanligvis ikke begynner på en akademisk utdannelse før fylte 19 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.