PRISTEST OG TIPS: Ren bil -- for enhver pris!

Det er vinter og veiene er fulle av sørpe, salt og skitt. Dette skader bilen din, derfor er jevnlig bilvask viktig. Men hvordan bør du vaske bilen din?

DinSide har tidligere satt fokus på børstene i vaskeautomater. Disse kan, som nevnt, skade lakken på bilen din. Dette fenomenet har nå blitt tatt på alvor hos bensinstasjonene: Børsteløs automatvask er i dag heller regelen enn unntaket. Men selv om de supermoderne vaskeautomatene får bilen din ren, også uten børster, er de relativt dyre å bruke.

Derfor gir DinSide deg her noen gode alternativer til den klassiske vaskeautomaten.

Gjør-det-selv vask

Stadig flere bensinstasjoner tilbyr deg i dag en gjør-det-selv løsning. Du får tilgang til en vaskehall, der en pollett gir deg tidsbegrenset disposisjon av ymse vaskeutstyr. Skumbørste, høytrykksspyler og voksspreder pleier å være standard. Denne løsningen gir deg full kontroll over bilvasken: Du bestemmer selv hvor mye høytrykk du mener bilen din trenger. Du har også anledning til å vaske veldig skitne deler av bilen din ekstra godt.

For lommeboka er heller ikke gjør-det-selv vask noen dårlig alternativ. Prisen er avhengig av hvor mye tid du trenger i vaskehallen. Da DinSide besøkte noen tilfeldig utvalgte vaskehaller viste det seg at to polletter til en pris av 30 -- 40 kroner var mer enn tilstrekkelig for en vintermøkkete bil. Den totale prisen ble da mellom 60 og 80 kroner, nær halvparten av hva en tilsvarende automatvask ville kostet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer