PRISTEST: Sommerdekk 2012

Gled deg: Årets vinner av dekktesten er blant de billigste på markedet, og det er mye penger å spare.

Å skifte dekk er ingen kunst. Husk riktig lufttrykk, og etterstram etter litt kjøring.  Foto: Colourbox.com
Å skifte dekk er ingen kunst. Husk riktig lufttrykk, og etterstram etter litt kjøring. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å handle dekk har tidligere vært som å gå på bingo. I forkant vet du knapt noe om verken innsats eller resultatet. Derfor har pristestene her på DinSide alltid vært sterkt etterspurt, ettersom vi stort sett har klart å avdekke hvor du får de beste prisene på de forskjellige dekkene i din by.

I år får du testvinneren til en svært god pris.

Tidligere har det vært enorme forskjeller fra forhandler til forhandler, og flere har operert med enorme rabatter, om vi skal tro de oppgitte før-prisene de oppgir.

Ryddigere former

Tendensen er derimot at dette er i ferd med å endre seg, og bransjen ser ut til å ha ryddet i egne rekker. Eksempelvis oppgir Dekkman like priser over hele landet, og ønsker ikke å være med på ytterligere prispressing. Vi ser også et langt jevnere prisnivå mellom de respektive forhandlerne nå enn ved tidligere tester, og det skiller heller ikke mye fra by til by lenger.

Har du allerede lagt om? Husk dette

Kjøp tre, få fire

Også årets pristest viser store forskjeller i pris, og det er tydelig å lese ut fra prisene hvilken dekkleverandør de respektive forhandlerne har avtale med. Dette gjør at det blir store utslag i det totale prisbildet, og du kan i flere tilfeller faktisk få så mye rimeligere dekk at det tilsvarer å få det ene gratis, og faktisk mer enn det.

Green, ikke Blue

Nokian var representert i årets dekktest med Nokian Hakka Blue. I dimensjonen 205/55 R16 tas ikke dekket inn til Norge, av forskjellige årsaker. Vi har derfor valgt å ta med Hakka Green i pristesten, ettersom det er dette som selges i denne dimensjonen. Blue er derimot å få i andre dimensjoner fra Nokian.

Her er årets beste sommerdekk

Dette er dekkene som er med i pristesten:

  • Hankook Ventus Prime 2
  • Nokian Hakka Green
  • Pirelli Cinturato P7
  • Continental Premium Contact 5
  • Michelin Pilot Sport 3
  • GoodYear EfficientGrip
Alle våre innsamlede priser får du i stort format ved trykke på lenken under, merk deg at tabellen er så stor at den åpnes i et nytt vindu:

PRISTEST: Sommerdekk 2012

Spar mer penger: Her er rådene

Overraskende vinner

I årets dekktest, utført av Testworld på oppdrag fra blant annet NAF, så vant Hankook overraskende hele testen. Dette kom tydeligvis overraskende på flere av forhandlerne også, for dette er et dekk som de færreste fører. Og når dekket overraskende vant testen, så var det for sent å kaste seg i kamp med tilgjengeligheten. Hankook opplyser derimot at de sikter på å bli et premium dekkmerke i tiden som kommer, og at de forventer heretter å bli regnet med.

Hvor fort kan du kjøre med dekkene dine?

Dette er kriteriene

Kriteriene for pristesten er at dekkene skal være i dimensjon 205/55 R16, og prisen skal i tillegg inkludere omlegging på felg, avbalansering og være ferdig montert på bilen. Vi har også rådet forhandlerne til kun å gi pris på de dekkene de fører. Pristesten tar sikte på fire dekk, ferdig omlagt, og montert på bil. Nettbutikker er derfor som vanlig ikke med i testen.

Det er verdt å merke seg at testvinneren; Hankook Ventus Prime 2 er blant de rimeligste dekkene i pristesten, dette til tross for at det ikke er her du får størst rabatt.

Sjekk prisforskjellene:

PRISTEST: Sommerdekk 2012


Les også: Slik overlever vinterdekkene sommeren

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer