PRISTEST: Tusenvis av kroner å spare på MC-forsikring

At MC-forsikring er dyrt i Norge, er ingen nyhet. Men den summen Vesta Forsikring krever for å forsikre en Honda CBR 900 RR, er så høy at ordet "dyrt" får en helt ny dimensjon.

Publisert

Vi har en mistanke om at heller ikke kundekonsulenten i Vesta var særlig imponert over selskapets priser. Han ba oss nemlig holde oss godt fast før han avslørte prisen - 52.000 kroner.Men Vesta er ikke alene om å forlange ublu priser fra norske motorsyklister. Aktiv Forsikring krever nye kunder for over 25.000 kroner hvis de ønsker å forsikre en Yamaha XT 600 E. Til sammenligning nøyer Gjensidige Forsikring seg med 6.400 kroner.

Forutsetninger

Vi har innhentet priser på tre forskjellige motorsykler fra seks forskjellige forsikringsselskaper. Du finner mer informasjon om syklene 9329"> her. Vår prissammenligning bygger på følgende forutsetninger:

Full kaskoforsikring og førerulykkeforsikring.Egenadel på 3.000 kroner.Eier har ingen andre forsikringer i selskapet.Eier har ikke opparbeidet bonus og får kun startbonus på 20 prosent.Eier er 25 år.Eier er bosatt i Oslo.Sykkelen er en 2000-modell.Sykkelen skal kunne lånes bort til personer over 25 år.Sykkelen parkeres i offentlig gate.Sykkelen har ikke alarm/startsperre og blir ikke låst med skivebrems-lås.

Gjensidige, If og Vår

Kun tre selskaper, Gjensidige, If (tidligere Storebrand) og Vår, tilbyr MC-forsikring under disse forutsetningene. De laveste prisene er merket med blå farve.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer