Pristest: Verkstedpriser

Dobbel pris på samme jobb i Oslo, sammenlignet med Førde.

STORE FORSKJELLER: De groveste eksemplet viser at du kan få ned mot halv pris på å sjekke verkstedpriser.   Foto: COLOURBOX
STORE FORSKJELLER: De groveste eksemplet viser at du kan få ned mot halv pris på å sjekke verkstedpriser. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To ganger i året gjør DinSide en pristest av kommende sesongs dekk, sommer som vinter. Forskjellene er store, og det er tusenlapper å spare på å sjekke rundt.

Nå har NAF gjort den samme jobben på bilverksteder, og det er enorme prisforskjeller for samme jobb.

Metoden er enkel. NAF har tatt tre aktuelle bilmodeller og bedt om pris på konkrete reparasjoner.

Det ble innhentet pristilbud på to forskjellige jobber. Den ene var bytte av kløtsj, mens den andre oppgaven var å skifte bremseklosser bak og bytte hovedlyspære foran.

Resultatene er mildt sagt oppsiktsvekkende.

Meca Oslo skulle ha dobbelt så mye for å skifte kløtsj på en Toyota Avensis som Meca Førde, altså samme jobb innenfor samme kjede.

På andre jobber kunne prisforskjellene være marginale, til og med i motsatt retning.

Garantien gjelder like mye, uansett hvor du reparerer. Eneste krav er at det skal være et autorisert verksted, og dersom verkstedet ikke klarer jobben, så kan du kreve pengene tilbake.

Bilene som ble brukt som utgangspunkt er:

  • BMW 116i, 2006-modell (kompaktklassen)
  • Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D, 2007-modell (SUV)
  • Toyota Avensis 2,0 D-4D, 2005-modell (familiebil)

Som resultatene viser er det svært mye penger å spare på å sjekke litt rundt, forteller rådgiver i NAF, Andreas Handeland.

Han legger til at det heller ikke er noe mønster i forhold til hvem som har høyest og lavest pris, men at dette viser seg å være veldig tilfeldig. Vi har derimot skrevet om tilfeller hvor man kan oppnå halv pris på reparasjoner i Sverige.

Merkeforhandlerne er ikke den store stygge ulven, slik mange tror, og det finnes ikke bevis på at det er disse som tar seg best betalt. Tvertimot er det i mange tilfeller de selvstendige verkstedene som kommer dårligst ut prismessig.

Selv innen samme kjede er det store forskjeller å spore, forteller Handeland i NAF, noe resultatene åpenbart viser.

Han forteller videre at merkeverkstedene ofte kan være ryddigere når det gjelder faste priser. I tillegg praktiserer mange av merkeverkstedene en prisgaranti som gjør at du kan få samme pris som hos et uavhengig verksted.

Den samlede erfaringen er at du ved å ta noen korte telefonsamtaler kan spare mange tusenlapper.

Her kan du se de oppgitte prisene på reparasjon hos de ulike verkstedene:

Pristest: Verkstedpriser


Pristest: Verkstedpriser


Pristest: Verkstedpriser



Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer