PRISTEST: Vi gir deg prisene på 24 MC-dekk

Hvis du synes bildekk er dyrt, vil du få bakoversveis den første gangen du trenger å skifte dekk på en motorsykkel. For de norske prisene på MC-dekk er stive som en Yamaha R1-ramme. Vår pristest avslører imidlertid at det er mulig å spare mange hundrelapper på å velge riktig forhandler.

Publisert

Vi fant nemlig svært interessante prisforskjeller. Mens MC-Artikler i Oslo forlanger 2.365 kroner for et Dunlop D207 i dimensjonene 180/55-17, slipper du unna med 1.500 kroner for det samme dekket hos Hog Shop i Stavanger. Det betyr at du sparer hele 865 kroner.Speed Yamaha-Center i Oslo tar 1.617 kroner for et Pirelli GTS MTR 23. Rossi Motor i Stavanger lar deg imidlertid slippe unna med 1.187 kroner. Forskjellen er på 430 kroner.

Dunlop rimeligst

Disse to eksemplene dreide seg om prisforskjeller på det samme dekket. Hvis du ikke sverger til et spesielt merke, men derimot er villig til å vurdere flere forskjellige alternativer, er det enda mer å spare. Enkelte merker er nemlig rimeligere enn andre. Vår undersøkelse viser blant annet at Dunlop tilbyr rimelige alternativer, mens Metzeler ligger høyest på prisskalaen.

Sats på touring eller sport

Vår pristest omfatter både touring-, sport- og supersport-dekk. Touring-modellene er jevnt over rimeligere enn sport-modellene, mens supersport-dekkene er dyrest. Hvis du ikke er en svært erfaren motorsyklist, kan du like gjerne glemme supersport-dekkene. Disse inneholder som regel relativt myke gummiblandinger, og slites derfor mye raskere en touring- og sportsdekkene. I tillegg må de varmkjøres før de yter maksimalt. Supersport-dekkene har vanligvis også relativt dårlige våt-egenskaper i forhold til de mindre sportslige dekkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer