PRISTEST: Vinterdekk 2010

Tradisjonen tro har DinSide gjennomført en pristest av vinterdekk i 2010. En stor gjennomgang av 36 utsalgssteder i Norge avdekker store prisforskjeller.

STORE FORSKJELLER: Nesten 2.200 kroner skiller dyreste fra rimeligste forhandler på et av dekkene i pristesten.
STORE FORSKJELLER: Nesten 2.200 kroner skiller dyreste fra rimeligste forhandler på et av dekkene i pristesten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved utgangen av 2009 var det i følge vegdirektoratet 2.244.039 registrerte biler i Norge, og da sier det seg selv at markedet for salg av dekk er stort.

Det er derfor interessant å se den store prisforskjellen blant dekkselgerne i Norge.

Les også: Pigg eller piggfritt?

I pristesten tar DinSide utgangspunkt i dekktesten utført i regi av NAF. Blant merkene som er med i denne testen har vi selvsagt tatt med vinneren, samt fire andre populære alternativer.

Dekkdimensjonen som ble testet i Finland er 205/55 R16, og det er også denne dimensjonen vi har har oppgitt når vi har samlet inn prisene.

Det vi derimot ikke vet er når dekket er laget. Sjekk derfor alltid produksjonstidspunktet, som skal stå opplyst på dekket i en oval sirkel. Er dekket lagret i to år må du få en garanti for at dekket er lagret riktig.

DinSide hadde ikke kjennskap til resultatet av testen når vi gjennomførte prisundersøkelsen, og tok derfor en kvalifisert utvelgelse av dekkene som ble testet. Totalt har vi innhentet priser fra 36 utsalgssteder i Norge, og har dekket forhandlere i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø.

Vet du om butikker som selger billigere vinterdekk? Del dine tips med andre lesere nederst i artikkelen!

Kriterier

For å få en så riktig pris som mulig for forbrukeren har vi satt opp noen kriterier som er med i testen:

 • Mva inkludert
 • Avbalansering
 • Montering på bil
 • Dekket er på lager
 • Butikkpris, ikke nettpris
 • Fire dekk
 • Les mer: Testvinnerne er...

  Spar 3.561 kroner på testvinneren med pigg

  Blant piggdekk var det Nokian Hakkapeliitta 7 som vant testen i Finland. Du kan spare 3.561 kroner ved å kjøpe de der de er billligst.

  PRISTEST: Vinterdekk 2010


  I vår pristest er det Sharif dekksenter ved Berger som har den billigste prisen, på 3.995 kroner. Den dyreste prisen finner du hos Bertel.O.Steen Ensjø. Her koster de samme dekkene hele 7.556 kroner.

  Bortsett fra Sharif Dekksenter som er billigst er det ingen utsalgssteder på landsbasis, som selger dette for mindre en 5.800 kroner. Til nest-billigste butikk skiller det altså 1.805 kroner. Det er Dekksentralen Stavanger og Joh. Bjerke Rekvisita, Bryn, som tilbyr Nokian Hakkapeliitta 7 til 5.800 kroner.

  Les også: Hvor setter du de beste dekkene?

  Testvinner piggfritt

  Blant de piggfrie alternativene var det Goodyear Ultra Grip Ice+ som stakk av med seieren, og her var det Dekkskift.no som kom billigst ut.

  PRISTEST: Vinterdekk 2010


  Hos Dekkskift.no sin butikk utenfor Oslo må du ut med 5.192 kroner får et sett nye Goodyear. Dyrest på Goodyear er det Dekkpartner dekkhuset som er. Her betaler du 7.336 kroner. Du sparer altså 2.144 kroner ved å handle hos Dekkskift.no.

  Litt dyrere er Dekkpartner Holmen Bilgummiverksted. Her koster det 5.900 kroner for Goodyear. Det er 500 kroner dyrere enn hos butikken Dekkskift.no.

  Testens billigste piggdekk

  Er du mer opptatt av pris enn testresulatet så er det enda mer å spare. For å ta den største forskjellene på piggdekk først. Det billigste piggdekket finner du altså hos Sharif dekksenter.

  Her betaler du 3.995 kroner for Nokian Hakkapeliitta 7. Det dyreste piggdekket er Michelin X-Ice North XIN2. Kjøper du dette hos Vianor på Alnabru må du ut med 7.606. Prisforskjellen er på over 90 prosent.

  Dersom det skulle vise seg at noen utsalg opererer med andre priser enn spesifisert i denne pristesten, ber vi dere om å gi beskjed til oss på tips@dinside.no.

  Testens billigste piggfrie

  Skal du ha piggfrie dekk finner du det billigste alternativet hos Tevo Dekk, Alnabru. Her koster det 3.950 kroner for Continental ContiVikingContact 5. Det dyreste alternativet finner du hos Dekkpartner Dekkhuset i Bergen. Her må du ut med 7.448 kroner for Continental ContiVikingContact 5. Det er en prisforskjell på 3.498 kroner, hvilket er ca 90 prosent dyrere i Bergen.

  Sharif Dekksenter er hakk i hæl på Tevo Dekk med 3.995 kroner for Nokian Hakkapeliitta R og Continental ContiVikingContact5. Sharif påpeker at Continental dekkene kommer i neste uke, altså uke 41. Men prisene her kan ventes å bli satt ned, det var i hvert fall det Sharif kommenterte til DinSide da vi hentet inn priser:

  - Hvis, mot formodning, vi ikke skulle komme billigst ut i testen, kan vi garantere at vi legger oss billigere med en gang testen er ute, sier Tommy Sharif, konserndirektør i Sharif Dekksenter.

  Og legger til:

  - Vi skal være billigst, uansett.

  Så får vi se hvordan priskrigen utvikler seg utover høsten og vinteren.

  Vet du om butikker som selger billigere vinterdekk? Del dine tips med andre lesere nederst i artikkelen!

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer