Pristoppen: Verksted topper listen

Vi har tidliger harselert og hatt mye moro med at bensinstasjonene tar seg godt betalt for spylevæske. Men bensistasjonene er ikke den verste synderen.

Publisert

I en artikkel vi nylig publiserte påpekte vi at spylevæske på bensinstasjonen ofte kostet 10 kr/literen, mens du kan kjøpe spylevæske som fungerer like godt til 10 kroner for 4 liter i butikken -- en prisforskjell på 400 prosent. Denne artikkelen 2277">finner du her.

Nå viser det seg imidlertid at det er verre, og igjen er det merkeversktedene som er den store synderen. Tidligere i vinter sjekket vi priser på vinterdekk, der var merkeforhandlerene klart dyrest. Sjekk prisene i 5449">denne artikkelen-- vi sparte nesten 2.000 kroner på fire like dekk ved å ta en kort ringerunde.

Tilbake til spylevæske. En Mercedeseier i Stavanger-distriktet sendte oss en mai etter at han hadde hatt bilen på service. Merkeverkstedet hadde etterfylt spylevæske for ham, og fakturerte ham 16 kroner literen -- altså 6 kroner mer pr. liter enn hva den samme væsken koster normalt på en bensinstasjon, eller 6 ganger mer enn hva du betaler i butikken. Men det var kanskje en særlig god spylevæske?

Det er Shell, det

Vi tok kontakt med Mercedes-forhandler Holst & Hauge på Forus i Stavanger, og fikk forsikringer om at spylevæsken kom fra Shell. Prisdifferansen på 6 kroner literen forklarer daglig leder hos Holst & Hauge, Steinar Hellestø, med at bedriften er valgt ut som såkalt "Fyrtårnsbedrift" innen gjenvinning og resirkulering av Rogaland Fylkeskommune. Dette innebærer at bedriften har i alt 18 gjenvinningsstasjoner, der blant annet plastavfall fra kannene blir trevlet opp og gjort klar for resirkulering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer