Prius mot nye høyder

Romsligere, bedre og med mindre forbruk.

Prius mot nye høyder
Publisert
Sist oppdatert

Den har også lavere utslipp av farlige avgasser, i tillegg til at den gir fra seg enda mindre støy.

Nye Toyota Prius representerer enda en milepæl i Toyotas arbeid mot en fremtidens bilpark med mindre utslipp. Tidligere denne uken meldte bilprodusenten om at de planlegger sin første elbil i 2012. Bilen blir en elutgave av minibilen iQ.

Etter amerikanske målinger har nye Toyota Prius senket forbruket med rundt ti prosent. Dagens Prius har et ECE-forbruk på 0,43 liter per mil, og den nye modellen vil komme godt under 0,4 liter. Målinger etter europeisk kjøresyklus kommer når bilen har Europa-premiere i Genève i mars. Da får vi også tilgang til CO2-tall. Ryktene går foreløpig ut på at CO2-tallet ville ligge på rundt 90 gram per kilometer.

Se bildene nederst i artikkelen.

Nye Prius blir nummer tre i rekkene, etter at Toyota begynte masseproduksjon av hybridbilen i 1997. Siden den gang har det blitt solgt over 1 million Priuser.

Ny teknologi

Hybridsystemet er patentert av Toyota, og består etter sigende av 90 prosent nyutviklet teknologi. Blant annet er systemet nå 20 prosent lettere, men like effektivt som tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.