Privat soldrevet hydrogenstasjon

Her hjemme må vi nok finne andre løsninger, men dette er et spennende tiltak.

Privat soldrevet hydrogenstasjon
Publisert
Sist oppdatert

Honda har nå startet driften av et nytt anlegg for fremstilling av hydrogen. Anlegget er soldrevet, og det er meningen at kundene skal ha stasjonen hjemme. Anlegget skal faktisk kunne installeres i kundens garasje og i løpet av åtte timer skal anlegget kunne produsere en halv kilo hydrogen. Hydrogen brukes som drivstoff i elektriske biler som omdanner hydrogen til strøm.

Bilen finnes

Vi har kjørt Honda FCX Clarity og ble rimelig imponert. Dette er en elektrisk bil som virker. Den går mer enn fort nok, langt nok og slipper ikke ut noen ting under kjøring, hvis vi da ser bort fra vann.

Hvis dette nye garasjeanlegget kan produsere en halv kilo hydrogen på åtte timer, betyr det at Honda FCX Clarity, som bruker fire kilo på 46 mil, kan kjøre snaut seks mil på en solproduksjon av hydrogen.

Honda har hatt et tilsvarende solanelgg før, men dette nye er mye forenklet med tanke på antallet komplekse komponenter. Anlegget er nå også mye billigere og betydelig mer effektivt.

Enkel fylling

Fyllingen av bilen skal foregå over natten, og snaut seks mil rekkevidde skal være nok til normal småkjøring. En del plug-in hybridbiler ligger også på dette nivået.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer