Skoda Enyaq

Produksjonen i gang igjen

Gladmelding fra Skoda.

GJENOPPTATT: Produksjonen av Skoda Enyaq er gjenopptatt ved fabrikken Mladá Bolesla i Tsjekkia.
GJENOPPTATT: Produksjonen av Skoda Enyaq er gjenopptatt ved fabrikken Mladá Bolesla i Tsjekkia. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Problemene har nærmest stått i kø for bilbransjen i det siste. Coronapandemi, med mangel på mikrochiper og halvledere, har gjort at ventelistene har blitt lange, og situasjonen ble ikke bedre da krigen i Ukraina brøt ut.

I gang

Krigshandlingene førte til at noen produsenter så seg nødt til å stanse produksjonen. En av de rammede modellene var Skoda Enyaq, en el-SUV mange her hjemme venter på.

Nå melder imidlertid det svenske elbilnettstedet Recharge at produksjonen av Enyaq og Enyaq Coupe er gjenopptatt på fabrikken i Mladá Bolesla i Tsjekkia.

Litt avhengig av deletilgang, er planen å produsere 370 Enyaq om dagen framover, melder nettstedet.

Nedgang

Tidligere denne måneden ble det kjent at nybilsalget i første kvartal hadde gått ned med 11,2 prosent i Europa.

Analysebyrået LMC Automotive hadde heller ingen lyse spådommer for resten av året, og forventer en økning på magre 0,4 prosent i 2022.

Direktør i Opplysningskontoret for veitrafikken (OFV) Øyvind Solberg Thorsen er likevel optimistisk med tanke på salget her til lands.

– I en periode vil leveringskapasitetene vil være noe begrenset med tanke på krigen og coronasituasjonen i Kina. Det er vanskelig å skaffe halvledere og skip til å transportere. Men del av produsentene er i ferd med å stable på beina løsninger med tanke på krigssituasjonen, sa han til DinSide nylig

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer