Tesla Model 3 forsinket

Produksjonsproblemer forsinker folke-Teslaen

Det skurrer litt i starten, men ingen endringer i leveringsplaner for norske kunder er annonsert.

FORSINKET: Med 260 biler levert i stedet for 1500 som planlagt, lå Tesla langt under produksjonsplanen i tredje kvartal 2017. Men den gode nyheten er at Tesla satte leveringsrekord med 26.150 biler totalt. Foto: Tesla
FORSINKET: Med 260 biler levert i stedet for 1500 som planlagt, lå Tesla langt under produksjonsplanen i tredje kvartal 2017. Men den gode nyheten er at Tesla satte leveringsrekord med 26.150 biler totalt. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tallene er nå klare: Tesla hadde annonsert en produksjonsplan for tredje kvartal på 1600 eksemplarer av sin nye, rimeligere modell, Model 3. Fasit: 220 biler levert, av 260 produsert ved utgangen av september, altså 1340 færre enn forutsatt.

To måneder siden lansering

Vi som har fulgt Tesla i godt over ti år blir ikke overrasket over at det går trått i starten, men det er klart at dette kan bety at projeksjonene fremover må justeres noe.

Det skal også sies at Model 3 ble klar for produksjon noe tidligere enn forventet og det var i juli Elon Musk, Tesla-sjefen, kunne annonsere at produksjonen var fremskyndet. Og midt på sommeren ble bilen, som blir en konkurrent til BMW 3-serie, lansert med brask og bram i San Francisco.

Første norske over sommeren 2018

Når det gjelder kunder som har reservert en bil, henviser Tesla til eksisterende leveringsplaner, med oppstart av levering til internasjonale kunder i annet halvår 2018. Det betyr i praksis at de første norske kundene vil få sine biler om et års tid hvis planene fastholdes. Kunder oppfordres til å logge seg på på nettsidene for å sjekke tidpunkt for forventet levering av bilen de har bestilt - informasjonen oppdateres kontinuerlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer