Promilledømt: Skyldte på munnskyll

Dommeren kjøpte ikke forklaringen.

HØY PROMILLE: Mannen hadde mannen en promille på 2,09. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
HØY PROMILLE: Mannen hadde mannen en promille på 2,09. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i oktober at politiet ble tilkalt til Coop Norges hovedlager på Jessheim, hvor en lastebilsjåfør leverte varer. En kollega av mannen fattet mistanke etter å ha nesten blitt påkjørt og valgte dermed å ringe politiet.

«Det første var at melders bil nesten hadde blitt påkjørt av (N.N) sin inne på lagerområdet, og det andre var at melder hadde truffet (N.N) i avlastningsområdet og merket en alkohollukt», står det i dommen fra Romerike og Glåmdal tingrett ifølge Romerikes Blad.

Etter å ha blåst til langt over lovlig verdi på politiets blåsetest, hadde mannen en promille på 2,09 da han tok blodprøve på legevakta en time seinere.

Sjåføren forklarte at han slet med betennelse i tannkjøttet og tannverk. Han skal derfor ha skyldt tannkjøttet med Listerine munnskyll flere ganger, som skal ha forårsaket promillen, står det i dommen.

Da han sto utenfor lageret på Jessheim, skal smertene ha vært så store at døyvet det med alkohol.

Kjøpte ikke forklaringen

Unnskyldningen ble ikke trodd i tingretten, som viser til at kjøretøyets fartsskriver registrerte siste kjøring med bilen fire minutter før politiet tok kontakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer