Fjerne fukt og dugg i bil

Prøv dette trikset

Og her bør du gå for ett av de dyrere produktene, av én viktig grunn.

FUKT: Kattesand har samme effekt som Silica Gel. Klipp: Tobias Fjeldvang. Video: Berit B. Njarga. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sliter du med mye fukt i bilen, er det mange som sverger til de små Silica Gel-posene som du gjerne finner i emballasjen til nye produkter.

Disse små posene er der for å sikre at de nye produktene holder seg tørre. Og Silica Gel er ikke dumt, skal vi tro nettstedet Science World: Det kan nemlig ta opp 30-40 prosent av sin egen vekt i vann.

Prøv sokke-trikset!

Men - da fins det langt heftigere skyts enn de allerede nevnte, små posene. Du kan nemlig lage langt større og mer effektive poser du kan legge i bilen, helt selv.

Et kjent røvertriks er nemlig å fylle en av dine gamle sokker med kattesand.

Kattesand trekker ut fuktighet. Tar du på deg spanderbuksene og velger de litt dyrere variantene med kattesand av silica i granulær form, vil du virkelig merke forskjell.

Slik gjør du

Alt du trenger å gjøre er å fylle en sokk med kattesand, for så å knyte igjen.

Vil du være helt sikker på at kattesanden ikke skal renne ut, kan du trekke den andre sokken på utsiden, slik at «pølsa» blir ekstra solid.

Etter det er det bare å legge sokken med kattesand i bilen, og la fuktigheten som svinger i takt med temperaturen i bilen, trekke inn i sokken - i stedet for å legge seg på ruta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer