Prøvekjørt: Alfa Romeo 159 Sportwagon

Etter vår mening er Alfa Romeo 159 den mest vellykkede Alfa i moderne tid. Den er egnet til å tenne gnisten hos de tradisjonelle entusiastene og også å omvende en god del av tvilerne. Nå kombineres nemlig nydelig design med fortsatt kompetente drivlinjer, kjøreegenskaper og premiumfølelse på Alfas premisser - med kvalitetsopplevelse. Vi har prøvekjørt stasjonsvognutgaven - Sportwagon.

Publisert
Sist oppdatert

GENOVA (DinSide Motor): Alfa Romeo som merke ble langt på vei reddet da 156 dukket opp med en design som igjen erobret hjerter slik Alfa kunne det "i gamle dager". Etterhvert dukket en stasjonsvognutgave - kalt Sportwagon - opp. Den beviste at Alfa igjen for alvor var å regne med: Designsuksessen gjorde at merket igjen hadde et fundament å bygge videre på. Dette er nå i ferd med å skje til fulle: Etter den vellykkede 159 er allerede også dens Sportwagon-variant på plass.

Elegant

Når det gjelder Alfa 159 har kollega Jogrim Aabakken allerede gjort et meget grundig detaljarbeide (Se lenke til test nederst) og vi begrenser oss derfor her til å omtale det som utgjør Sportwagons spesifisitet. For det første er svært mange enige med oss i at dette er den lekreste stasjonsvognen på markedet. Så og si fra alle vinkler fremstår den som elegant og dynamisk og sett tre kvart forfra forsynt med en tilbakeholdt og karismatisk potensiell agressivitet som den avslepne stasjonsvognfasongen gir mer tyngde. Man er kanskje blitt blasert etter årevis med studie av bil og tusenvis av designopplevelser, men denne designen inngir kort og godt respekt. Det er bare sett fra siden at bilen virkelig fremstår som en stasjonsvogn, men da også en utrolig elegant en. Med takrelinger (ekstrautstyr) blir bilen mer praktisk og får et litt røffere utseende som etter vår mening passer linjeføringen ørlite grann dårligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer