PRØVEKJØRT: Audi A3 Cabriolet

Audi A3 Cabriolet kjennetegnes ved et raskt tak, god plassutnyttelse, ekte kabrioletfølelse og en interessant pris.

Publisert
Sist oppdatert

LE CASTELLET, FRANKRIKE (DinSide Motor): Mens A4 Cabriolet og TT Roadster har innstegspriser omkring en halv million, vil Audis tredje kabriolet starte på 329.000 kroner. Dermed vil Audi A3 Cabriolet kunne bli en farlig utfordrer for mer folkelige kabrioleter fra Ford, Opel, Peugeot, Renault og Volkswagen. Flere av disse har nemlig innstegspriser i samme prisleie.

Se store eksteriør-bilderSe store interiør-bilder

Ny klasse

Audi A3 Cabriolet, som er den tredje A3-varianten, er på mange måter en spesiell bil. For det første er den basert på en kombikupé, noe som er relativt uvanlig. De fleste biler med avtagbart tak er basert på sedaner eller sportsbiler.

For det andre er den med på å skape en ny bilklasse - den kompaktklasse-baserte premium-kabrioleten. Tilfeldighetene vil imidlertid ha det til at A3 Cabriolet ikke får ha denne bilklassen for seg selv. Når den nye Audien lanseres i april, vil den nemlig få selskap av en annen nykommer; BMW 1-serie Cabriolet.

Stofftak

Audis nykommer kjennetegnes ved flere svært sterke kabriolet-kvaliteter, som aller har sitt utgangspunkt i det faktum at Audi også denne gangen har valgt å satse på et stofftak, eller softtop, som Audi selv kaller det. Denne klassiske takløsningen har det store fortrinn at det lar seg komprimere og tar mye mindre plass enn et ståltak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer