Prøvekjørt: Audi Q3

Det er bare å løpe. Den kommer snart i en butikk nær deg.

Prøvekjørt: Audi Q3
Publisert
Sist oppdatert

Neste uke må du løpe til nærmeste Audi-forhandler dersom du vil sikre deg en av de første Audi Q3 som kommer til landet. Da starter nemlig forhåndssalget, og de første bilene kommer til kai i Oslo i oktober. Kommende Q3 er nå kjørt, og vi har testet bilen med de viktigste motorene.

To viktige motoriseringer

For det norske markedet er det to motorer som skiller seg kraftig ut, og de vil så godt som dele hele markedet seg i mellom. Det er 2.0 TDI på henholdsvis 140 og 177 hk. 140-hesteren vil som eneste versjon også bli å få med ren forhjulsdrift, om ønskelig. Den norske importøren regner faktisk med at så mange som 25 % av kundene vil velge denne løsningen. Deretter regner de med at 50 % av kundene vil velge 140-hesteren med firehjulsdrift, og de siste 25 % vil gå for 177-hesteren, som kun leveres med firehjulsdrift og S-tronic dobbeltklutsj girkasse. På sikt vil det antagelig også komme en utgave med 163 hk, som egentlig er en nedtonet versjon av 177-hesteren. Totalt forventer Audi å omsette 1.200 biler per år av Q3. Storebror Q5 Hybrid er prøvekjørt

Audi Q3 utvendig:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer