PRØVEKJØRT: Audi Q5

Audi Q7 er altfor stor og altfor dyr for de fleste av oss. Men snart kommer Q5, som er en interessant bil for langt bredere lag av folket. Vi har stiftet bekjentskap med nykommeren.

Publisert
Sist oppdatert

VALENCIA, SPANIA (DinSide Motor): For det første: Audi Q5 tar seg langt bedre ut i virkeligheten enn på bilder. For det andre: Q5 fremstår som et gjennomarbeidet kjøretøy som leverer både plass, komfort og høy kvalitetsopplevelse. Men hva vil den koste?

Vi kan foreløpig ikke gi deg svar på dette spørsmålet, fordi prisene først vil bli sluppet i august. Det vi imidlertid kan si, er at Audi-importøren lover konkurransedyktige priser. Med utgangspunkt i at BMW X3 2.0d koster snaue 510.000 kroner, regner vi med at Q5 vil få en innstegspris mellom 520.000 og 530.000 kroner.

Lengre og bredere

Årsaken til at vi antar at Q5 blir noe dyrere enn X3, er at den er noe større. Q5 kan nemlig skilte med 462,9 lengdecentimeter (6,0 mer enn X3) og hele 188,0 breddecentimeter (pluss 2,7). Riktignok er Q5 (165,3) noe lavere enn X3, som måler 167,4 centimeter på sokkelesten. Men stor høyde er i bilverdenen aldri noe mål i seg selv, så lenge den innvendige takhøyden er tilstrekkelig. Og det er den i Q5.

Basert på A4

Fordi Audi tilhører Volkswagen-konsernet, vet vi at det er enkelte som tror at Q5 er en Audi-versjon av Volkswagen Tiguan. Dette er ikke tilfelle. Q5 er basert på Audi A4, noe som blant annet innebærer langsmontert motor og torsen-basert firehjulsdrift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer