PRØVEKJØRT: Audi Q7 - størst og sterkest

Når Audi Q7 i løpet av få uker lander på norsk jord, våkner konkurrentene til en ny og enda tøffere hverdag. Audis kjempe-SUV er nemlig svært konkurransedyktig.

Publisert
Sist oppdatert

MÜNCHEN (DinSide Motor): Det som først og fremst kjennetegner Audi Q7, er de voldsomme dimensjonene. Audis første SUV er nemlig hele 509 centimeter lang og 198 centimeter bred. Det betyr at bilen er minst ett nummer større enn sine konkurrenter. Fjorårets storselger her i landet, Volvo XC90, er for eksempel 480 centimeter lang og "bare" 190 centimeter bred. Også nye M-klasse (478x191) mister litt pondus sammenlignet med Audis nye flaggskip, og BMW X5 blir (467x187) den reneste småtassen.

Stasjonsvognaktig

Vi har lenge vært klar over at Q7 er et uvanlig stort kjøretøy og forventet derfor at bilen virkelig skulle ruve i bayerske gater. Og det gjør den. Bilen er imidlertid ikke like dominerende og voldsom som det vi hadde forestilt oss at den skulle være. Dette har sammenheng med bilens høyde. Med sine 174 centimeter på sokkelesten er selvsagt Q7 mye høyere enn biler flest. Men sammenlignet med Mercedes-Benz ML og Range Rover Sport, som rager 182 centimeter i været, er Q7 faktisk ganske lav.

Kombinasjonen mellom begrenset takhøyde og voldsom lengde fører til at Q7, spesielt når bilen iakttas fra siden, blir mer stasjonsvognaktig enn sine konkurrenter. Dette medfører i sin tur at bilen blir mindre brautete enn vi på forhånd hadde antatt at den ville være.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer