PRØVEKJØRT: Audi RS6

Andre generasjon Audi RS6 preges av nærmest ubegrensede krefter. Likevel klarte den ikke å leve opp til våre forventninger.

Publisert
Sist oppdatert

LE CASTELLET, FRANKRIKE (DinSide Motor): DinSide Motors test av Audi S6 for ganske nøyaktig et år siden ble en hyllest av bilens fantastiske motor. S6-motoren leverer ikke bare et fantastisk skyv, den produserer i tillegg et avhengighets-skapende lydbilde.

Se store bilder

Den 5,2-liter store V10-motoren særpreges også av at den har et levende og underholdende register, samtidig som den evner å skape nærmest umiddelbar gassrespons.

Utrolig momentkurve

Fordi S6-motoren er så imponerende, hadde vi selvsagt skyhøye forventninger til RS6, som på papiret knuser sin lillebror på nesten alle områder. I motsetning til S6, kan nemlig RS6 skilte med biturbo (dobbelturbo, twinturbo - kjært barn har mange navn) med ladeluftkjøling. De to turboene sørger for at den tisylindrede 5,0-literen henter frem hele 650 Nm. Ikke nok med det - de 650 newtonmeterne er utrolig nok på plass fra 1.500 til 6.250 omdreininger. Dette i motsetning til S6-motoren, som "kun" produserer 540 Nm fra 3.000 til 4.000 o/min.

Effektorgie

RS6-motoren, som i likhet med S6-motoren har direkteinnsprøytning, omsetter kjempemomentet i ditto imponerende effekt: 580 hestekrefter fra 6.250 til 6.700 omdreininger. Det betyr at RS6 kan skilte med den råeste Audi-motoren noensinne - og at vi her snakker om verdens mest effektsterke stasjonsvogn. Ja, selv verstinger som BMW M5 Touring (507 hk) og Mercedes-Benz E 63 AMG (514 hk) stilles i forlegenhet sammenlignet med denne effektorgien. For ikke å snakke om lillebror S6, som må helt opp på 6.800 omdreininger før de "stakkars" 435 hestekreftene er på plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer