PRØVEKJØRT: Audis nye "GT-kombi"

I anledning sitt 100-årsjubileum har Audi lansert en helt ny modell. Nå har vi kjørt den.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TOSCANA, Italia (DinSide Motor): Det er ikke en sedan. Det er ikke en kupé. Det er heller ikke en stasjonsvogn...

Ifølge Audi, med en mer positiv formulering, skal A5 Sportback være "det beste av tre verdener" - altså av de tre biltypene nevnt ovenfor. Etter å ha tatt nykommeren i øyensyn har vi kommet frem til at dette først og fremst er en familieutgave av kupéen A5 snarere enn en kombi-versjon av A4. Det er nok det Audi har ønsket også - ellers kunne de jo ha kalt bilen A4 Sportback. Men nei, det dreier seg altså om det tredje medlemmet i A5-familien ved siden av kupéen og kabrioleten.

Omvendt CC?

Modellen føyer seg inn i tendensen som går ut på at man må sørge for å være tilstede i alle tenkbare nisjer med variasjoner rundt et visst antall grunnmodeller - dette for å maksimere nærværet i det bredest mulige markedet. Et eksempel er Audis søstermerke Volkswagen som introduserte Passat CC som et litt mer sexy alternativ til den trauste familiesedanen. Men mens CC er en kupélignende sedan er A5 Sportback en kupélignende... kombikupé. Altså, som nevnt, en mer praktisk versjon av A5 og fortsatt med et lavere (fire centimeter), bredere og mer sporty/dynamisk uttrykk enn A4.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer