PRØVEKJØRT: Citroën C-Zero

Vi har kjørt en ny elbil - og det er den beste vi har kjørt per i dag.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MALMÖ (DinSide Motor): Endelig en elbil en liten familie kan leve med. Mitsubishi i-MiEV, Peugeot iOn og Citroën C-Zero er trillinger basert på Mitsubishi i, som ble lansert i 2006. Elbilen er utviklet av Mitsubishi, vi kjørte prototypen første gang i 2008, og her er det den produksjonsklare Citroën-versjonen vi har hatt anledning til å prøvekjøre.

Anti-elbilfolk: Toget har gått.

La det være sagt med en gang: Vi lar oss begeistre av fete V8-bensinmotorer og hyperraske supersportsbiler. Men vi aksepterer ikke lenger argumentene mot elbiler som bunner i grunnleggende uvitenhet; for eksempel "man flytter bare forurensningskilden til et annet sted"... Det er sant til en viss grad, men tatt i betraktning den miljøbonusen man får i tettbygde strøk, samt det faktum at elektromotorer er mer energieffektive enn forbrenningsmotorer, faller argumentene til syvende og sist pladask.

Når man i tillegg vet at det arbeides hardt for i stadig større grad å forsyne disse kjøretøyene med strøm basert på fornybare energikilder og at ladingen i det vesentlige vil foregå når strømnettet er under lav belastning, mener vi det rett og slett ikke lenger går an å si at elbiler ikke er et interessant og nyttig bidrag til en mer bærekraftig individuell transportfremtid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.