PRØVEKJØRT: Citroën DS3 Racing

Denne bilen symboliserer et bilmerke som strutter av selvtillit og fornyede ambisjoner.

Sort og oransj - og ekte karbonfiber. Foto: Knut Moberg
Sort og oransj - og ekte karbonfiber. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VERSAILLES (DinSide Motor): Citroën DS3 er en liten, trivelig bil som er basert på den nye, men mer folkelige C3. Begge bilene har vi funnet mer tiltalende enn forgjengerne i småbilsegmentet og de bekrefter at Citroën både har gjenfunnet sine røtter med en solid merkevare, og at de har tatt et oppgjør med en tilnærming til kvalitet og finish som for noen år siden var på grensen til sjuskete. Når attpå til driftssikkerhet og design følger på med forbedringer, blir det mye som stemmer.

Derfor gledet vi oss til å stifte bekjentskap med toppmodellen i DS3-rekken, DS3 Racing.

En åttende seier?

Først måtte vi imidlertid overvære en pressekonferanse som markerte åpningen av den nye rallysesongen. De to fabrikk-lagene var til stede og overrasket ingen ved å bekrefte at ambisjonsnivået er det høyest mulige. En avslappet verdensmester Sébastien Loeb fikk ikke anledning til å svare på spørsmålet om hva han håper å oppnå i år - journalisten som ledet intervjuet fant det unødvendig å stille ham spørsmålet. Så har han da også vunnet verdensmesterskapet i rally (WRC) hele syv ganger på rad siden han overtok tronen etter Petter Solberg i 2004. Petter kommer for øvrig til å kjøre DS3 han også, i årets verdensmesterskap - i likhet med to andre privat-team-førere, Kimi Räikkönen og Peter van Merksteijn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer