PRØVEKJØRT: El-bil fra Mitsubishi

Den nære bil-fremtiden er elektrisk. Mitsubishi i-MiEV kommer til neste år og vi har nå sett at dette er seriøst ment.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PARIS (DinSide Motor): På en parkeringsplass utenfor utstillingshallene i Paris står det to eksemplarer av Mitsubishis nye el-bil, som vi fikk se første gang i Frankfurt i fjor. Den heter i-MiEV og denne gangen er det mulig å få prøvekjørt den batteridrevne doningen.

El-biler og energi

NB! Innledningsvis og fordi det nødvendigvis vil dukke opp i debatten: Til alle de som argumenterer mot el-biler på grunnlaget at mye av strømmen blir produsert av kraftverk som bruker fossile drivstoff, presiserer både Mitsubishi og de fleste andre produsenter at el-motorene er mye mer energi-effektive (eksempelvis går mye mindre av energien med til å bare å produsere overflødig varme), og at, omregnet til forbruk i liter per mil av bensin, vil dette befinne seg svært langt under det de mest effektive bilene med forbrenningsmotorer klarer.

Inn i bilen

Vi fikk anledning til å ratte i-MiEV på en parkeringsplass utenfor messehallene, som for anledningen var konvertert til testbane (se vår video nedenfor). Testeksemplarene hadde fortsatt japansk konfigurasjon, det vil si med rattet på høyre side; Europa-tilpasset versjon er med andre ord ikke klar ennå. Vi ble av Mitsubishis midlertidig ansvarlige for testkjøringen invitert til å ta plass, og å stige inn i bilen gikk smertefritt for undertegnede på 188 centimeter - også en god del større personer ville fått plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer