Dacia Spring

Prøvekjørt: Elbil til 130 000,-

Snart kan Europas billigste elbil være klar for Norge, som koster 130 000 kroner i Danmark - og prisen kan bli omtrent den samme her.

PÅ VEI: Vi har prøvekjørt Dacia Spring som trolig kommer på norske veier tidlig i 2022. Her står den sammen med Renaults nye, elektriske Megane-E. – Kjørekomforten er bedre enn forventet, konkluderer Rune Korsvoll. Foto: Fred-Magne Skillebæk
PÅ VEI: Vi har prøvekjørt Dacia Spring som trolig kommer på norske veier tidlig i 2022. Her står den sammen med Renaults nye, elektriske Megane-E. – Kjørekomforten er bedre enn forventet, konkluderer Rune Korsvoll. Foto: Fred-Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

For et halvt år siden lanserte Dacia, Renaults rumenske billigmerke, den lille elbilen Spring i Europa.

Det har imidlertid drøyd med å få bilen til Norge. Årsaken er at fabrikken har vært usikker på hva bilen kan prestere under de tøffe vinterforholdene vi har i Norge.

Bilen har blant annet ikke en såkalt «nordisk vinterpakke», med blant annet et kraftigere varmeapparat.

Vintertester på gang

Dacia er nå i ferd med å gjennomføre tester av Spring nord i Sverige, for blant annet å finne ut av hva den klarer av rekkevidde i kaldt klima.

Under testen av kandidatene til Årets Bil i Europa, som skjer i Danmark hvert år, snakket vi med Dacias kommunikasjonssjef Orianne Tamburini.

Hun forteller at bilen allerede selger bra i Europa og at etterspørselen også kommer fra de nordiske landene.

- Før vi starter salget av bilen i Norge, Sverige og Finland, ønsker vi å vite hva bilen presterer, både når det gjelder vinterkomfort og rekkevidde. Vi skal være helt åpne om dette i vår kommunikasjon. Det er ikke alle som har behov for en elbil som kan kjøre veldig lange strekninger. Noen vil bare ha en enkel og billig elbil, tror hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer