PRØVEKJØRT: En sensasjon på hjul

Tesla har for alvor begynt sin kommersielle løpebane i Europa - også i Norge.

Publisert
Sist oppdatert

VÅLER (DinSide Motor): Da vi første gang skrev om Tesla her på DinSide var vi, som svært mange andre, skeptiske til om dette tilsynelatende geniale konseptet noen gang kom til å se dagens lys.

Overbevisende smakebit

Ikke bare fikk den se dagens lys, men produksjonsbilen har etterhvert greid å matche de ytelsestallene som ble lovet ved konseptpresentasjonen, noe vi fikk anledning til å få en overbevisende smakebit på, om ikke formelt å verifisere, under en prøvekjøring ved Vålerbanen. Denne ble organisert for DinSides utsendte av den ansvarlige for Teslas eventyr i de nordiske landene og Nederland, dansken Esben Pedersen. I Norge er det ingen offisiell importør for Lotus, men spesialiserte forhandlere som Ferdinand Motors i Bergen kan tilby den.

Noe forsinket lansering

Tesla Roadster ble presentert første gang foran en utvalgt gruppe celebre interessenter sommeren 2006. De første leveransene til kunder var planlagt sommeren året etter, men utviklingsproblemer forsinket produksjonsstarten. Omsider kom denne i gang i mars i år, og et drøyt trettitall kunder skal ha mottatt sine biler. Disse skal imidlertid utstyres i etterkant med den oppgradert transmisjonen (Kun en utveksling i stedet for totrinns-transmisjonen som måtte blokkeres i annet trinn). Med andre ord: Tesla er nå på markedet og selges både i USA og Europa

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer