PRØVEKJØRT: Folke-SUVen Ford Kuga

I fjor kom VW Tiguan og ble en brysom konkurrent for de japanske SUV-bestselgerne. Nå er Ford Kuga her. Og det er dårlige nyheter for konkurrentene!Tekst og foto: Knut Arne Marcussen

Publisert
Sist oppdatert

JEREZ, Spania (DinSide Motor): Ford har gjort mye riktig de siste årene. Fra et nesten håpløst utgangspunkt med blodrøde regnskapstall, trøtte modeller og enda dårligere image, har de gjennomgått en nesten total forvandling.

S-Max viste at også sju-setere kan være sexy, nye Mondeo flyttet grensene i sin klasse da den kom i fjor – og nå er det altså klart for den lenge etterlengtede SUV-en Kuga. Her skal Ford endelig opp og måle seg mot japanerne som i fred og ro har fått selge utrolig mange biler i dette segmentet. Og ikke minst: Kuga skal bryne seg mot VW Tiguan som har imponert stort.

 • Her er store Kuga-bilder
 • Se spesifikasjonene nederst i saken

  Rene, skarpe linjer

  Vi har sett Kuga på et par bilutstillinger allerede, og vi blir ikke skuffet når vi endelig får se den ute på veien. Design er også noe Ford med rette kan være stolte av for tiden. Kuga ser betydelig tøffere ut enn Tiguan – og knuser VW-konkurrenten på dette området. Rene, skarpe linjer. Bilen ser ut som den er i bevegelse, selv om den er ganske høy, får du med en gang følelsen av dette er en sporty bil.

  For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer