PRØVEKJØRT: Ford Focus 1.0

BARCELONA (DinSide Motor): Kroken på døren for diesel, fòr det gjennom hodene våre da vi kjørte denne.

DYNAMISK: Her er den velkjørende Focus med énlitersmotoren under panseret. Tre sylindre - lav vekt foran og sporty kjøreegenskaper, det er en fin kombinasjon - og til en hyggelig pris. Foto: Knut Moberg
DYNAMISK: Her er den velkjørende Focus med énlitersmotoren under panseret. Tre sylindre - lav vekt foran og sporty kjøreegenskaper, det er en fin kombinasjon - og til en hyggelig pris. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har testet motoren som den 14. juni 2012 ble utropt til «International engine of the year for 2012".

Den høyteknologiske 3-sylindrede motoren ble også utropt til “Beste nye motor” og “Beste motor under 1,0 liter” av juryen, som består av 76 journalister fra 35 land, som vurderte kjøreegenskaper, ytelser, økonomi, raffinement og vellykket applikasjon av avansert motorteknologi.

Første fra Ford

Dette er første gang en Ford-motor blir "Internasjonal årets motor" i prisens 13-årige historie. 1,0-liters EcoBoost oppnådde til gjengjeld flere poeng enn noen annen vinnermotor i løpet av disse årene, og fikk 28% flere stemmer enn neste motor på listen for 2012. De nærmeste konkurrentene kom fra BMW, Volkswagen og Ferrari

Andre motorer som vant gjeve priser kom fra BMW, Audi, Ferrari og GM. Beste høy-ytelsesmotor ble Ferraris 4,5-liters V8-motor som sitter i 458 Italia.

Seieren er etter vår mening høyst fortjent. Her er hvordan vi opplevde motoren i den nyeste Ford Focus-modellen:

Kvikk og spontan

På typisk Focus-manér hiver bilen seg uanstrengt gjennom svingene. Ved fullt pådrag høres en litt fjern, småsportslig og lett snerrete dur fra motoren. Forden reagerer kvikt og spontant på ethvert trykk på gasspedalen. Bilen er morsom å kjøre aktivt på den svingete fjellveien og motoren passer den utmerket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer