PRØVEKJØRT: Ford Focus ST

NICE, Frankrike (DinSide Motor): Noe råskinn à la RS er Focus ST ikke, men du verden så effektiv den er!

BEST I KLASSEN: Her står de forskjellige versjonene av nye Ford Focus ST ved flyplassen i Nice. Vi ble ikke skuffet - i denne kategorien finnes ikke noe bedre alternativ i dag. Foto: Knut Moberg
BEST I KLASSEN: Her står de forskjellige versjonene av nye Ford Focus ST ved flyplassen i Nice. Vi ble ikke skuffet - i denne kategorien finnes ikke noe bedre alternativ i dag. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å ta hovedpoenget først: Summa summarum er nye Ford Focus ST den hittil - og med god margin - beste bilen som, til en akseptabel pris, både kan tjene som sportsbil og familiebil.

Ford har i flere år nå vist at det er en rød tråd i produktutviklingen deres, og den gir resultater. For å ta det aktuelle eksempelet: Nyeste Ford Focus er en meget vellykket bil, og nærmest til å overta Golf-tronen. De gode anmeldelsene hagler fra alle kanter og vi har selv latt oss overbevise om kompaktbilens mange gode kvaliteter. Les mer om det her.

Ford imponerer...

Senest gikk vi så langt som til å erkære oss forbløffet over den imponerende, ultra-kompakte 1.0-bensinmotoren som gjør god figur i Focus, og som nylig ble kåret til International Engine of the Year.

...og innfrir

Det betyr naturligvis at høy-ytelsesversjonen ST, som vi nå har fått anledning til å smake på, hadde store forventninger å leve opp til. Ambisjonene har også ligget høyt og nye Ford Focus presenteres som Fords første globale høyytelsesbil.

– "One Ford"-strategien åpnet veien for nye Focus ST. Det er den samme bilen over alt, fra motoren til hjuloppheng, fjæring og utseende, sier Dieter Schwarz, leder for Ford Team RS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer