PRØVEKJØRT: Fornyet Peugeot 308

Høsten 2007 kom 308 på markedet som en videreutviklet 307. Nå er det 308 som er videreutviklet.

Peugeot 308 er fortsatt tøff i trynet, men med litt mer moderasjon. Den er også god å kjøre. Foto: Knut Moberg
Peugeot 308 er fortsatt tøff i trynet, men med litt mer moderasjon. Den er også god å kjøre. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NICE (DinSide Motor): Det første vi legger merke til når vi betrakter "nye" Peugeot 308 er at gapet er blitt mindre - det vil si grillen tar noe mindre plass i fronten og flankeres nå av litt mer metall og kjørelys/tåkelys med ny innramming. Frontlyktene har også fått en litt endret fasong og er nå butte og ikke spisse nederst.

Peugeots konkurrent til VW Golf er dermed blitt noe mer moderat i designen i tråd med merkets nye designfilosofi - uten å ha gått like langt som storebror 3008 eller den nye storbilen 508.

Selger ikke bra

Til tross for at 308 på mange måter er en attraktiv bil i kompaktklassen har den på langt nær hevdet seg like bra som forgjengeren, 307, gjorde, og salgsmessig er den ikke i nærheten av å true klasselederen VW Golf. Dette har også utvilsomt å gjøre med intern konkurranse fra den mer familie-orienterte crossoveren 3008 som gir SUV-assosiasjoner samtidig som den er basert på 308-plattformen.

Trivelig bil

Bortsett fra den ovenfor nevnte eksteriørdesignen er det på det teknologiske planet 308 hovedsaklig er blitt oppgradert. Interiøret var allerede trivelig og høyverdig med god romslighetsfølelse, særlig foran. Vi finner det elegant og i god nyere Peugeot-stil når det gjelder kvalitetsfølelse. Når det gjelder egenskaper hevdet bilen seg mye bedre i Golf-klassen enn salgstallene skulle tilsi, og gjør det fortsatt. Konkurransen spisser seg imidlertid til med sterke nykommere som Citroën C4 - som bygger på samme plattform som Peugeot 308 - og ikke minst nye Ford Focus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer