PRØVEKJØRT: Fornyet VW Tiguan

MÜNCHEN (DinSide Motor): VW Tiguan ble lansert høsten 2007. Nå har vi kjørt den i ansiktsløftet utgave.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen Tiguan er blitt produsert i cirka 700.000 eksemplarer siden den kom på markedet i 2007. Den rykket da inn i et segment "folke-SUV-ene", som hadde vært dominert av asiatiske bilprodusentene siden det tok av for alvor på 1990-tallet. VW gjorde en original vri med modellen og introduserte den med muligheten til å velge mellom to fronter, den ene for mer urbane brukere, den andre for de med et røffere bruksområde - med en klart bedre angrepsvinkel, hvilket er nyttig i svært kuperte områder.

Les test

I Norge uteble ikke suksessen og det er blitt registrert over 8.500 Tiguan her i landet siden salget kom i gang for cirka tre og et halvt år siden. Vi testet den med dieselmotor og automatgir i januar 2008. Den testen kan du lese her.

Fortsatt en bra bil

Etter å ha prøvekjørt den oppgraderte versjonen konstaterer vi at vi fortsatt har å gjøre med en bil som har godmodige kjøreegenskaper, gode og relativt sparsommelige drivlinjer og et velfungerende firehjulsdriftssystem. Det dreier seg fortsatt ikke, i likhet med de andre bilene i denne klassen, om noen terrengbil, men det Haldex-baserte systemet er utvilsomt blant de mer effektive i klassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer