PRØVEKJØRT: Fornyet VW Touran

KÖLN (DinSide Motor): VW 1200 - det er en betegnelse en del vil huske fra Boblas glansdager.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå har vi igjen kjørt en 1200 fra VW - og denne gangen dreier det seg ikke om en liten skalk på hjul, men om en romslig og relativt voluminøs familiefrakter.

Det hele altså motorisert med en bensinmotor på bare 1,2 liter. Touran 1.2 er født og vi har kjørt den!

Fleksi-konge

Den er blitt kalt "brødboks på hjul" og "verdens kjedeligste bil", men Touran selger fortsatt og er nå blitt betydelig oppdatert. Touran er Norges uten sammenligning mest populære kompakte familiefrakter, eller fleksibil, som vi har valgt å kalle dem. Kategorien oppsto med Renault Scénic etterfulgt av Opel Zafira. VW Touran kom på markedet i 2003 og har vært en stor suksess her i landet, både som personbil (over 14.000 solgte eksemplarer frem til mai 2010), og varebil (over 12.400 solgte eksemplarer under samme periode).

Omfattende oppgradering

Siden Touran ble lansert for over syv år siden er den blitt solgt i 1,13 millioner eksemplarer. Den fikk en første oppdatering, som i hovedsak gikk på fronten, i 2006. Oppgraderingen denne gang er betydelig mer omfattende og går i hovedsak på mer effektive motorer med lavere forbruk samt lavere støynivå, og modernisering av design - hovedsaklig utvendig. Plassforhold og fleksibilitet er som tidligere - det finnes idag mer moderne, enkle og praktiske løsninger, men Hva facelift-programmet går ut på kan du lese mer om her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer