Prøvekjørt Golf GTI

St. Tropez (DinSide Motor): Golf GTI er tilbake i sjette generasjon, klar til å ta opp kampen mot Ford Focus ST, Honda Civic Type R og Opel Astra OPC. Tekst: Knut Arne Marcussen Foto: Knut Arne Marcussen og VW

Prøvekjørt Golf GTI
Publisert
Sist oppdatert

5000 eksemplarer skulle det lages av Golf GTI da den sto produksjonsklar i 1976. Men det ville lille eksperimentet stoppet ikke der. GTI er som et eventyr og i dag har 1,7 millioner biler blitt solgt. Derfor er Volkswagen-gjengen ikke så rent lite kry når de presenterer sjette generasjon i yndige St. Tropez i Sør-Frankrike.

Endringene fra sist er ny motor. Skjønt det dreier seg egentlig om en nedtrimmet versjon av den du finner i forrige GTI 30 Edition. 230 hester har blitt til 210 i nykommeren. Men med maksimalt moment på 280 newtonmeter som varer hele veien fra 1.700 til 5.200 omdreininger, oppleves den som råsterk!

Det gir ytelser som 0-100 på 6,9 sekunder (identisk med DSG) og toppfart på 240 km/t (238 km/t med DSG).

0-100-spurten er med det identisk som forrige GTI gjorde med DSG-girkasse (dobbelkløtsjkasse). Vanskelig å forklare hvorfor det er slik, spesielt ettersom denne bilen er sju kilo lettere enn forgjengeren. Uansett – motorsterke forhjulsdrevne biler har det med å understyre når kreftene skal plantes i bakken. Dette har Volkswagen utviklet en løsning for å forhindre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer