PRØVEKJØRT: Helt ny Ford Kuga

VALENCIA, Spania (DinSide Motor): Først ut av årets nye folke-SUV-er er Ford Kuga.

TØFF I TRYNET: Nye Kuga har et mer aggressivt oppsyn enn forgjengeren. Og den er på så å si alle områder en klart bedre bil. Foto: Knut Moberg
TØFF I TRYNET: Nye Kuga har et mer aggressivt oppsyn enn forgjengeren. Og den er på så å si alle områder en klart bedre bil. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyhetene hoper seg opp i denne bilklassen, som fra og med i fjor er blitt den mest populære blant nordmenn - foran den tradisjonelle mellomklasse-familiebilen.

En klasse i endring

Bilklassen vi snakker om er de kompakte til mellomstore SUV-ene som omfatter alt fra Mitsubishi ASX og Nissan Qashqai via VW Tiguan og Toyota RAV4 til fjorårets stjerne, Mazda CX-5, og de nylig tilkomne Honda CR-V og Mitsubishi Outlander.

De to sistnevnte ble skiftet ut med en helt ny generasjon i fjor, Subaru Forester kommer nå som ny modell og det samme vil snart skje med Toyota RAV4 - som lenge var referansen i klassen.

Kjapt erstattet

Nye Ford Kuga er derfor et helt nødvendig tilskudd til dette segmentet fra Fords side - utgående modell ville rett og slett ikke vært konkurransedyktig lenger. Dette til tross for at den ikke kan sies å ha vært lenge på markedet - den ble lansert i 2008 og rekker bare så vidt å fylle fem år, hvilket er en kort livssyklus.

Riktignok er den god å kjøre, men den holder ikke helt mål fra et praktisk synspunkt. Derfor er det gode nyheter at nye Ford Kuga, som vi skal se, er større enn forgjengeren - og at dette medfører bedre plassforhold i bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer