PRØVEKJØRT: Honda Insight

Sammen med Toyota er Honda eneste bilprodusent som har satset på hybriddrift i særlig utstrekning.

Publisert
Sist oppdatert

VALENCIA (DinSide Motor): Ti år etter at forrige Honda Insight ble presentert for publikum, fikk vi anledning til å kjøre dens etterfølger. Men i motsetning til forgjengeren, som var en liten toseter som hovedsaklig kunne skilte med et oppsiktsvekkende lavt forbruk, dreier det seg denne gangen om en kombikupé med plass til fem som presenterer seg som et rimelig og energieffektivt alternativ i kompaktsegmentet.

Nye Insight ble vist første gang på Paris-utstillingen i oktober 2008, da riktignok som "konsept" men allikevel nær opptil produksjonsversjonen, som hadde première på Detroit-utstillingen for noen uker siden og som vi nå altså har fått anledning til å kjøre på spanske motor- og landeveier.

Tydelig identitet

Designmessig føyer bilen seg med tydelighet inn i "hybrid-klassen" med sin dråpeform som man gjenkjenner fra de tre generasjonene Prius (den nyeste er rett rundt hjørnet), og første Insight. I tillegg har Honda hentet inspirasjon fra den hydrogendrevne brenselcelle-bilen Clarity, som ble lansert i fjor. Den tøffe fronten markerer Honda-identiteten.

Plass: På det jevne

Når det gjelder dimensjonene, fremstår Insight som en av de større kompaktklassebilene og kan sammenlignes størrelsesmessig med for eksempel Ford Focus. Insight er 440 centimeter lang, 170 centimeter bred og høyden er under 143 centimeter hvilket er nokså lavt. Dette, sammen med den karakteristiske fasongen med hellende tak, gjør at det blir snaut med hodeplass i baksetet for de som er høyere enn gjennomsnittet. For øvrig holder romsligheten kompaktklassestandard, med unntak av bagasjerommet som er både mer romslig og praktisk enn snittet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer