Prøvekjørt: Hyundai i40 SW

Konkurrenter, se opp. Her kommer nemlig i40 SW.

Prøvekjørt: Hyundai i40 SW
Publisert
Sist oppdatert

La det være sagt med en gang. Toyota Avensis, VW Passat og Ford Mondeo får nå en beinhard konkurrent. Nykommeren er svært konkurransedyktig på ytelser, på plass, på komfort, på utstyr og ikke minst på pris. Du skal faktisk lete godt etter argumenter som ikke er til fordel for den nye stasjonsvognen Hyundai i40, som får en startpris på kr. 275.900. Og det er mer å melde.

Kan Mondeo hamle opp?

Perfekt for Norge

Det er nesten fristende å si at Hyundai har skreddersydd den perfekte norgesmodellen. Kanskje det også er derfor de har lagt den internasjonale lanseringen til nettopp Norge? Vi har derimot fått kjøre bilen på forhånd, og rattet i40 hele veien fra Barcelona til Frankfurt.

I det store og hele får du fire motoralternativer å velge mellom. Det dreier seg om to bensinversjoner på henholdsvis 1,6 liter/135 hk og 2-liter/177 hk. Disse kan du i all hovedsak se bort fra, for det er de to dieselversjonene som kommer til å selge best i Norge. De er begge på 1,7 liter, og yter 115 og 136 hk.

Vi har tidligere omtalt i40

Sterk og snill

Den minste dieselversjonen byr på 260 Nm allerede ved 1.250 omdreininger, og holder det på topp til 2.750 omdreininger. Der begynner effektkurven å ta over. Den sterkeste dieselen byr på 325 Nm i området 2.000-2.500 omdreininger. I bruk er dette nok til å ikke gjøre bilen lat, og fullt på høyde med konkurrentene. Bilen oppleves svært dynamisk og lettkjørt, uten spesielle svakheter eller hull. Med start-stop system har 115-hesteren et utslipp på 113 g/km, og 136-hesteren klarer 119 g/km. Dette må anses som akseptabelt på en såpass stor bil som i40. Tilsammenligning er utslippet på en 140-hesters Passat 124 g/km.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer