Prøvekjørt: Kia cee'd - den andre

Dette kan være den beste koreaneren du kan få for penger, sa vi etter prøvekjøringen. Nå har vi fått de norske prisene.

Kia Ceed kommer i mai, og skal utfordre klassens to mest solgte biler.
Kia Ceed kommer i mai, og skal utfordre klassens to mest solgte biler. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Malaga: Første generasjon Kia ceed har faktisk rukket å bli gammel. Det betyr at en ny modell er på vei, og vi har prøvekjørt den nye bilen på spansk sommerføre.

Saken er oppdatert med priser 23. april. Se lenger ned.

Skeptisk

Dette gir unektelig en flashback tilbake til da ceed kom den første gangen, i 2007. Den gang var det med blanding av en anelse skepsis, og en smule forventning vi reiste på lansering. Cee´d skulle være det første produktet fra det "nye" Kia. Den var nemlig den første Kia som ble designet og bygget i Europa, for Europa. Kia feide også all tvil tilside rundt kvaliteten, ved som første bilprodusent å tilby syv års garanti. Resten er historie.

Se bilder utvendig:

Gamle fordommer

For på starte med brannslukkingen. Kia er et koreansk selskap, og en del av Hyundai-konsernet. Noen er forledet til å tro at det er derfor de gir syv års garanti, for å godtgjøre at de leverer elendig kvalitet. De må tro om igjen.

Men designen, da? Det er ikke akkurat spenstige greier som har poppet ut av ermet på koreanerne de senere årene, er det vel? Nei, kanskje ikke, men Peter Schreier er heller ikke koreaner. Den forrige bilprodusenten han jobbet for har fire ringer i grillen, og hører hjemme i premiummarkedet. Dessuten, dagens Kia, for det europeiske markedet, har alle beina godt plantet i Europa. Design, utvikling og produksjon, alt foregår i Europa, og bilene bygges på kanskje Europas mest moderne bilfabrikk. Men la oss heller snakke om bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer