PRØVEKJØRT: Lancer Evolution

Mindre brutalt, mer effektivt. Slik kan vi oppsummere førsteinntrykket etter prøvekjøring av råskinnet Mitsubishi Lancer Evolution anno 2008.

Publisert
Sist oppdatert

SIERRA NEVADA (DinSide Motor): For en gangs skyld var vi, norske motorjournalister, med i aller første pulje for å prøvekjøre en spennende nykommer i det europeiske markedet: Mitsubishi Lancer Evolution.

Dynamitsu

Mitsubishi er inne i en dynamisk fase for tiden, og særlig i Norge, hvor markedsandelen ligger langt over det europeiske gjennomsnittet. Dynamikken gjelder for øvrig ikke bare merkets salgstall i markedet, men også dets image. Dette symboliseres sterkt gjennom lanseringen av den nye "Evo".

Rallybil i sivil

Det dreier seg om toppversjonen av den helt nye kompakt/mellomklassebilen, nyeste generasjon Lancer - som deler plattform ("Project Global"), med SUVen Outlander, og den kommer i form av en "sivil" rallybil.

Lancer Evolution er blitt tradisjon. Men nye Evolution handler ifølge Mitsubishi om å bryte tradisjonen.

Etter å ha prøvekjørt nye Evolution både på svingete fjellveier, på motorvei og på bane, kan vi konstatere at det delvis er tilfelle.

Men først en liten påminnelse om hva denne tradisjonen består av.

Tiende Evo

2008-modellen av Lancer Evolution er tiende Lancer Evolution i en rekke som startet med den første Evolution som ble lansert i oktober 1992. Men Mitsubishis tradisjon med sportslige Lancere er eldre enn det; allerede i 1973 - året Lancer-modellnavnet dukket opp første gang - ble det lansert en racing-versjon av den den gang bakhjulsdrevne bilen. Den sportslige Lanceren het 1600 GSR og var en gjenganger i både East African Safari og Southern Cross-rallyene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer