PRØVEKJØRT: Mazda 3 - en glad bil

Våre første kjøreturer i Mazda 3 "Mk II" ga oss mer enn antydninger om at nye VW Golf har fått en sterk og seriøs konkurrent.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (DinSide Motor): Etterfølgeren etter Mazda 323, første generasjon Mazda 3 (som i mange markeder heter Axela) viker nå plassen for en ny generasjon etter å ha blitt solgt i cirka to millioner eksemplarer, hvorav en snau halv million i Europa. (Totalt har Mazda 323 og Mazda 3 blitt produsert i tilsammen 10 millioner eksemplarer). Av de europeiske markedene har Russland vært det største, med Tyskland og Storbritannia på de neste to plassene. Men her i landet har bilen ført en relativt diskret karrière, noe som blant annet har å gjøre med at den ble lansert på et tidspunkt da det foregikk et skifte i importørorganisasjonen. I tillegg var ikke de mest attraktive motorene med fra start.

Urettferdig lite utbredt

Uansett: Av den ene eller den andre grunn har ikke Mazda 3 vært blant modellene som har blitt vurdert av en stor andel av kundene i kompaktklassen, noe som har vært urettferdig, for - rent bortsett fra at merket er kjent for en svært høy grad av driftssikkerhet - bilen hadde svært mange gode egenskaper, særlig etter ansiktsløftningen og introduksjonen av ny dieselmotor i 2006. Vi har nå kunnet konstatere at flere av disse egenskapene er videreført og forbedret i nye generasjon Mazda 3.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer