Prøvekjørt: Mercedes-Benz CLA

Nye CLA vil friste mange med sin vakre fremtoning. Snart er bilen i Norge, og vi har selvfølgelig prøvekjørt.

Til å være en relativt rimelig bil fremstår CLA som noe riktig frekt.  Foto: Produsenten
Til å være en relativt rimelig bil fremstår CLA som noe riktig frekt. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rett før jul fikk vi stifte bekjentskap med Mercedes-Benz A-klasse for første gang. En samlet presse hyllet nykommeren som et positivt bidrag i kompaktklassen, og det gjorde ingen ting at den kjørte godt i tillegg. Nå er det kupéversjonen som står for tur, og vi har prøvekjørt nye CLA.

Dette er den nye A-klassen

Mange muligheter

Bilen skal friste med interessante motorer, manuelt eller automatgir, bensin- eller diesel, to eller firehjulsdrift, pluss to forskjellige tilpasninger av chassiset. Valgfriheten er med andre ord stor og veldig variabel, og en av fordelene er at det ikke nødvendigvis trenger å bli enormt dyrt å velge en Mercedes-Benz CLA. For 313.000 kroner får du en CLA 180 med 122 hk, og med tanke på utseendet er det ikke mange biler som fremstår som veldig mye frekkere til samme pris.

Unge kunder søkes

Mercedes-Benz legger ikke skjul på at de ønsker yngre kunder, og at de med CLA frir direkte til disse. Selv om CLA har en design som fremstår som en kupé, så er den like mye en firedørs sedan, og den blir kun å få med fire dører. Utformingen minner mye om storebror CLS, men ingen kommer noen gang til å kjøpe en CLA fordi den byr på mye og god plass. Dette er i all hovedsak en sportslig folkefrakter for to personer, som av og til vil dra nytte av å kunne ha et par personer til i baksetet. Da kan det være like greit at de har egne dører også. Der har du nye CLA i et nøtteskall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer