PRØVEKJØRT: Mercedes E-klasse

"Skulle bare mangle", tenker du kanskje - men likevel: Nye E-klasse er et meget overbevisende stykke ingeniørkunst.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MADRID (DinSide Motor): Så var ventetiden omsider over og vi fikk sette oss bak rattet i nyeste generasjon av modellen som er bærebjelken i Mercedes' personbilprogram, E-klasse.

Bedre på det meste

Etter ganske mange kilometer tilbakelagt på forskjellige typer veier både på dag- og kveldstid er våre hovedinntrykk i forhold til modellen som nå pensjoneres at bilen er bedre å kjøre med noe mindre sedate kjøreegenskaper, har en høyere grad av komfort og er blitt en av de sikreste bilene man kan kjøre - særlig hvis man krysser av på ekstrautstyrslisten for en del tilvalg som tidligere kun var tilgjengelig i klassen over. Nye E-klasse har også tatt et nødvendig skritt i "miljøriktig" retning, selv om man her kunne ha ønsket at produsenten på dette feltet hadde sendt enda tydeligere signaler ut i markedet.

Men la oss begynne med fasong og design - en nytolkning av Mercedes-klassisismen som er tilgjengelig i to hovedutførelser, Elegance - med vekt på det tradisjonelle, og Avantgarde - mer tidsriktig og tekno-orientert.

Linjer og kanter

Vi har kommentert designen tidligere basert på bilder. Inntrykkene når vi betrakter bilen i virkeligheten kan oppsummeres i "typisk Mercedes", "masse linjer" og "mer kantete". Dette mer markante designspråket enn det forgjengeren bød på følger en tendens som startet med nyeste generasjon C-klasse og som i et annet format finnes igjen i kompakt-SUVen GLK. I tillegg har bakskjermen fått en vingeformet utheving som er til ære for en av de tidlige forfedrene til E-klasse, nemlig "Ponton" -modellen som ble bygget fra 1953 til 1962 (180 og 190, både bensin og diesel). Pent? Ikke pent - det er et spørsmål om smak og behag. Du kan avgi din stemme i boksen til høyre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer