PRØVEKJØRT: Ny og spennende VW Passat

Nye Passat CC er en stor, elegant, velutstyrt og spennende bil. Ikke minst fordi prisen er overkommelig.

Publisert
Sist oppdatert

MÜNCHEN (DinSide Motor): Dagens Volkwagen Passat er en svært god bil. Så god at den var vår mellomklasse-favoritt helt fra introduksjonen i 2005 til nye Ford Mondeo ble lansert for noen måneder siden.

Passat har imidlertid et problem - i likhet med alle andre biler som selger godt; den har blitt "kjedelig". Bare i 2007 ble det solgt mer enn 7.000 eksemplarer av bilen, som dermed har rukket å bli et svært vanlig syn ute på norske veier. Den som er opptatt av å skille seg ut fra mengden, styrer derfor med god grunn unna Passat.

Kommer i sommer

Men allerede i sommer blir det mulig også for Passat-eiere å få oppmerksomhet. I juli kommer nemlig den tredje Passat-varianten; Passat CC. "CC", som hos alle andre bilprodusenter er en forkortelse for Coupé-Cabriolet, står i denne sammenheng for Comfort-Coupé. Noe som altså betyr at Volkswagen hevder at det er en kupé vi her snakker om.

Firedørs kupé

Nå vil helt sikkert enkelte bilentusiaster nekte for at Passat CC er en kupé - fordi den har fire dører. I likhet med Mercedes-Benz (CLS) og en rekke andre bilprodusenter, hevder imidlertid Volkswagen at også en bil med fire dører kan betegnes som kupé, så lenge linjene er "kupe-aktige".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer