PRØVEKJØRT: Nye Ford Focus

Ford lanserer modell nummer to på sin globale C-plattform. Dette er nøkkelen til fremtidig suksess.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

JEREZ DE LA FRONTERA, Spania (DinSide Motor): Spenst og dynamikk. Det er to ord som etter vår mening passer godt til nye Ford Focus, som vi har fått anledning til å prøvekjøre et par dager på flotte sydspanske veier. Ford har tydeligvis en gang for alle tatt parti mot kjedelige familiebiler, og det er bra. Vi omtalte for øvrig denne bilen allerede i januar 2010 - altså for over et år siden.

Jevn storselger

Utgående Ford Focus fikk en ansiktsløftning i 2007 og ble dermed innlemmet i "Kinetic Design"-familien sammen med S-Max, Mondeo, Fiesta, Ka og nye C-Max/Grand C-Max. Focus' to første generasjoner har ufortrødent solgt bra her i landet og ble bare slått av VW Golf og Toyota Auris i C-segmentet i fjor, med et totalt salg på 2.500 eksemplarer. Siden Focus overtok etter Escort i 1998 er det blitt solgt ti millioner av dem i verden. Tredje generasjon lanseres på en global plattform og vi har allerede kjørt de første modellene som er utviklet på denne plattformen, nemlig Ford C-Max og Grand C-Max.

Veldig god å kjøre

Samme dag som Ford annonserte at de innfører fem års garanti her i landet, kjørte vi den helt nye Focus på flotte, andalusiske veier. Utgående Ford Focus har vært kjent som den mest velkjørende i klassen og det knyttet seg spenning til om Ford ville ha greid å bevare den dynamiske snerten og samtidig oppgradere den. Vi ble ikke skuffet. Kort sagt: Nye Focus er enda bedre å kjøre enn forgjengeren, og har en tilleggsdimensjon når det kommer til demping og komfort som gjør bilen mer komplett, mer fullendt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer