Prøvekjørt: Nye Mercedes-Benz GLK

SUVen GLK fra Mercedes-Benz er forfinet. Eller ansiktsløftet på fagspråket. Og det har hjulpet.

Du kjenner fortsatt igjen GLK, men du trenger heller ikke lete etter endringene - derosm du kjenner den fra før da.
Du kjenner fortsatt igjen GLK, men du trenger heller ikke lete etter endringene - derosm du kjenner den fra før da. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når Mercedes-Benz inviterer til prøvekjøring av en ansiktsløftet GLK, så har de funnet en perle av et sted i området rundt La Clusaz i Frankrike. Skiheisene går fortsatt, selv om snøen er borte. Nå er det fotturistene som skal fraktes til toppen, før de legger i vei på vandringen.

Ta Mercedes med inn i stua

Området egner seg også godt til å prøvekjøre firehjulstrekkere, og om det er nødvendig på sommerføre, så trenger vi ikke engang tenke på behovet for denne type bil i området når snøen legger seg.

Rundere i kantene

Nye GLK har fått finslepet noe av det dens forgjenger har fått litt kritikk for, nemlig å være for kantete. Nå er de spisseste hjørnene noe mer rundslepne, blant annet med hjelp av nye frontlykter. Fortsatt har bilen en oppreist frontrute, og relativ rett bakluke. Dette er med på å gi god plass innenfor relativt begrensede rammer i den ene enden, men mister litt av det sporty preget flere av konkurrentene har. Bak er også eksosrørene integrert bedre i nedre del av fangeren, som vi ofte ser på litt mer eksklusive varianter. Rent familiært har da også GLK en slekt å ta hensyn til, med Geländewagen på den ene siden, og GL på den andre. Begge disse er relativt firkantede bokser med fire hjul og et ratt, på en svært god og tøff måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer